Blogs

 

 

Zorg jij goed voor jezelf?

Als stress en burn- out coach en mantelzorger, moeder en partner weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om af en toe een pauze te nemen. Je komt voor keuzes te staan die soms lastig zijn omdat je loyaal wilt zijn naar alle partijen. Loyaliteit is een mooie eigenschap,het wordt vervelend wanneer je daarbij je zelf voorbij loopt.
Met name in de dienstverlenende sector zie je vaak een tweestrijd.Kies je voor jezelf of toch maar even doorgaan en de kans lopen dat je je zelf voorbij loopt en in een stress situatie of burn- out komt.
Jezelf de vraag stellen: “wat is voor mij op dit moment het allerbelangrijkst?” kan je helpen een keuze te maken.
Ondersteuning vragen is natuurlijk ook een optie.Niet vragen is een gemiste kans.
Daarnaast kun je je zelf afvragen:”Wat zou er gebeuren wanneer ik op dit moment voor mij zelf kies? Nu even geen actie onderneem?”
Meestal kom je dan tot de conclusie dat iets kan wachten.
Er een andere keuze gemaakt kan worden en dat de wereld niet vergaat wanneer jij nu even voor jezelf kiest.
Mocht je vragen hebben kun je me natuurlijk berichten.
Ik wens je veel keuzemogelijkheden!

 

Laat mij je helpen!

Hij kwam binnen, herstellende van een burn – out en vol levensvragen. Hoe mooi was het om hem te begeleiden, prikkelende opdrachten aan te bieden waarbij zelfbewustzijn, zelfontwikkeling en ontspanning centraal staan. Met als resultaat dat hij vandaag zijn laatste sessie had.
Wat heeft het je opgeleverd vroeg ik hem: “ik begrijp het gedrag van mijzelf en mijn omgeving beter. Ik heb mijzelf leren kennen en kan mijn kwaliteiten benoemen. Ook weet ik dat wanneer ik een fout maak dit geen ramp is maar een reden om het de volgende keer anders te doen. Ik doe mijn ontspanningsoefeningen en meditaties en heb mijn eigen mantra gemaakt om mezelf op te peppen.” Met vertrouwen ging hij zijn toekomst in met ruimte voor wat geweest is en wat nu is. Ook als dat soms even niet zo prettig voelt.

Vandaag is zo’n dag die prima te gebruiken is om stil te staan bij jouw wensen of verlangen. De wereld staat ogenschijnlijk op zijn kop.

Ik vraag je een liedje, voorwerp of muziekstuk in gedachten te nemen waar je waarde aanhecht.
Wat doet dit met je? Welk verlangen zit er achter deze waarde en heb je daar mogelijk iets te doen?

Wil je meer weten maak gerust een afspraak via mijn kalender of stuur een berichtje.

Ik wens jullie een mooi weekend met ruimte voor die dingen waar je anders niet aan toe kwam!

 

Burn out of toe aan

ontspanning?

 
Volg nu de training stress & burn-outtoolkit. 
 
 

 

Boek nu een 3 rittenkaart massage voor €79

Boek nu een coaching & kennismakings gesprek voor €79

 

De ideale klant?

Vanmorgen sprak ik met Paula Brummelkamp, een blogexpert.

Zij vroeg me wie is nu jouw ideale klant. Gaanderweg in het gesprek kwamen we er achter dat mijn massageklanten zowel man als vrouw zijn. Bij mijn coachingsklanten zijn de mannen in de meerderheid. Paula vroeg daar op door en ik realiseerde me dat ik me graag in het gezelschap   van  mannen  bevind. Na 28 jaar in de ouderenzorg gewerkt te hebben- wat overwegend een vrouwencultuur is- vind ik fijn om op vrijdagavond in de kroeg gewoon wat meer mannen om me heen te hebben. Andere energie, andere gesprekken. Niet om iets met die mannen te beginnen maar soms is het gewoon minder gecompliceerd. Mannen spreken een andere taal dan vrouwen. Natuurlijk coach ik ook vrouwen en blijkbaar trek ik meer mannen aan.Interressant om naar te kijken.

Hoe ziet die ideale coachklant er dan uit?

Deze coachklant heeft een duidelijke vraag, kan een trainer, leraar, zelfstandige of manager zijn. Heeft behoefte  aan ontspanning en bewustwording ter voorkoming van een burn out. Hij wil zijn personeel zo goed mogelijk ondersteunen en zelf in balans blijven. Staat over het algemeen zijn mannetje en staat open voor nieuwe mogelijkheden.

En als er dan toch vrouwen zich aan melden voor coaching?

Die zijn natuurlijk van harte welkom, zolang ze maar hun mannetje staan!

www.tekstenvoortrainers.nl

Meer rust en ruimte in je hoofd?

Maak kennis met Neuro Linquistisch Programmeren in combinatie met Mindfulness

Verander je aanpak en de wereld veranderd met je mee!

Blogberichten

TIPS VOOR MEER ONTSPANNING IN JOUW LEVEN

  1. Kies iedere dag een routine activiteit die je met aandacht doet, wees je bewust wat je ruikt, proeft, ziet en ervaart. Ervaar wat er op dat moment is, en oordeel niet
  2. Maak je niet druk over dingen waar je geen grip op hebt, accepteer dat het is wat er is
  3. Benoem aan het einde van de dag wat die dag goed ging en waar je je die dag dankbaar voor bent
  4. Ga zitten op een stoel sluit je ogen en focus je op je ademhaling, laat langzaam de energie vanuit het hoofd door je lichaam stromen. Zend de energie in rust naar alle verschillende onderdelen van het lichaam . Blijf rustig ademhalen en voel wat dit met je doet, oordeel niet.

5. Visualiseer een veilige plek, waar jij je prettig voelt en ervaar dat je welkom bent en ieder moment kan terug keren naar deze plek. Maak het beeld wat je hebt eens heel groot en kleurrijk.  Maak het nu bewegend en alsof je er ook echt bent. Wat doet dat met je?

Meer tips? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Sponsor Edwin van der Sarfoundation & stichting Opkikker