Blogs

 

 

 

Zelfvertrouwen, waar koop je dat?

Wil jij wat meer zelfvertrouwen krijgen zodat je lekkerder in je vel zit, makkelijker samenwerkt en geen last meer hebt van oud zeer? Wil jij zelf je rust momenten kunnen inbouwen en weten hoe je makkelijker omgaat met veranderingen? Verlangen, verleiden, verbinden en veranderen is een online training die jou daar bij gaat helpen! Zodat jij in je eigen tijd, wanneer jij dat wilt aan jouw eigen ontwikkeling kan werken! Je vindt deze training op mijn platform: https://academie-voor-ontspanning-en-ontwikkeling.nl en koopt hem al voor €99! 10 lessen met video die jou op weg helpen naar een leuker, lichter en zelfbewuster leven. Nu is het moment!

 

 

Goed werkgeverschap

Zijn jouw medewerkers regelmatig gestrest en werkt de corona periode daar deels aan bij? Ik daag bestuurders en directeuren uit om binnen de organisatie of het bedrijf hier aandacht aan te besteden. Door het zelf te organiseren of een trainer/ coach aan te trekken. Het mogen uiten van emoties, het uitwisselen van gedachten en gevoelens en het ruimte creëren daar waar het nodig is levert veel op! Medewerkers voelen zich gezien, gehoord en erkent. Daar profiteer jij als werkgever ook van. Ruimte bieden aan wat er is, erkennen wat het doet om vervolgens met nieuwe energie verder te kunnen. Ik gun iedereen zo’n werkgever!

 

Last van somberheid?

Durf erover te praten:

Heb jij sombere gedachten en gevoelens? Praat erover, schrijf het op en zoek hulp! Ieder mens maakt in zijn leven angstige en verdrietige periodes mee. Blijf er niet alleen mee rond lopen maar zoek hulp. Pak een vel papier en start met schrijven. Schrijf waar je boos, verdrietig, angstig maar ook blij en dankbaar over bent. Doe dit zo vaak je wilt. Je zult zien en het lucht op en haalt de scherpe kantjes eraf. Heb je meer nodig laat dan een coach je helpen. Je hoeft het niet alleen te doen! Stuur nu een bericht naar info@brandtforbodyandmind.nl

Ik ben een DIMMER

 Een dimmer denkt in mogelijkheden, ook als het even anders loopt. Een dimmer kijkt naar wat er wel is in plaats van wat er niet is.
Gebruikt ja en i.p.v. ja maar en dat geeft zoveel ruimte! Een dimmer maakt zich niet druk over zaken waar hij of zij geen invloed op heeft.
een dimmer is pro actief en leert waar nodig bij, is flexibel in denken en handelen. Staat open voor andermans wereldmodel en ziet bij minder leuke zaken ook de positieve kant. De wereld heeft veel te bieden, je moet het alleen wel willen zien,horen en ervaren!
Dimmers zijn pro actief en geven energie. Zijn soepel en stellen zich open op. Houden van medemens en houden ook van zichzelf.
Dimmers dringen geen communicatie op en voeden zichzelf en daardoor ook anderen.

 

Waar moet je absoluut vanaf?

– gezeur

– zelfmedelijden

– kritiek uiten (wel feed back)

– veroordelen

– afgunst

–  luiheid

– egoisme

 

Stel je zelf eens de vraag: Wat ben ik ? Zit jij in de slachtofferrol of neem jij zelf het stuur in handen om jouw leven te bepalen?

Ik hoop het laatste! Wees dankbaar voor wat geweest is,” pick up the pieces” en geef je leven vorm! 

Dat is spannend en de enige manier om verder te kunnen!

Ik wil je daar graag bij helpen!

Dan zeg jij over een poosje ook :” Ik ben een dimmer!”

 
 

Zorg jij goed voor jezelf?

Als stress en burn- out coach en mantelzorger, moeder en partner weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om af en toe een pauze te nemen. Je komt voor keuzes te staan die soms lastig zijn omdat je loyaal wilt zijn naar alle partijen. Loyaliteit is een mooie eigenschap,het wordt vervelend wanneer je daarbij je zelf voorbij loopt.
Met name in de dienstverlenende sector zie je vaak een tweestrijd.Kies je voor jezelf of toch maar even doorgaan en de kans lopen dat je je zelf voorbij loopt en in een stress situatie of burn- out komt.
Jezelf de vraag stellen: “wat is voor mij op dit moment het allerbelangrijkst?” kan je helpen een keuze te maken.
Ondersteuning vragen is natuurlijk ook een optie.Niet vragen is een gemiste kans.
Daarnaast kun je je zelf afvragen:”Wat zou er gebeuren wanneer ik op dit moment voor mij zelf kies? Nu even geen actie onderneem?”
Meestal kom je dan tot de conclusie dat iets kan wachten.
Er een andere keuze gemaakt kan worden en dat de wereld niet vergaat wanneer jij nu even voor jezelf kiest.
Mocht je vragen hebben kun je me natuurlijk berichten.
Ik wens je veel keuzemogelijkheden!

 

Laat mij je helpen!

Hij kwam binnen, herstellende van een burn – out en vol levensvragen. Hoe mooi was het om hem te begeleiden, prikkelende opdrachten aan te bieden waarbij zelfbewustzijn, zelfontwikkeling en ontspanning centraal staan. Met als resultaat dat hij vandaag zijn laatste sessie had.
Wat heeft het je opgeleverd vroeg ik hem: “ik begrijp het gedrag van mijzelf en mijn omgeving beter. Ik heb mijzelf leren kennen en kan mijn kwaliteiten benoemen. Ook weet ik dat wanneer ik een fout maak dit geen ramp is maar een reden om het de volgende keer anders te doen. Ik doe mijn ontspanningsoefeningen en meditaties en heb mijn eigen mantra gemaakt om mezelf op te peppen.” Met vertrouwen ging hij zijn toekomst in met ruimte voor wat geweest is en wat nu is. Ook als dat soms even niet zo prettig voelt.

Vandaag is zo’n dag die prima te gebruiken is om stil te staan bij jouw wensen of verlangen. De wereld staat ogenschijnlijk op zijn kop.

Ik vraag je een liedje, voorwerp of muziekstuk in gedachten te nemen waar je waarde aanhecht.
Wat doet dit met je? Welk verlangen zit er achter deze waarde en heb je daar mogelijk iets te doen?

Wil je meer weten maak gerust een afspraak via mijn kalender of stuur een berichtje.

Ik wens jullie een mooi weekend met ruimte voor die dingen waar je anders niet aan toe kwam!

 

Burn- out of toe aan

ontspanning?

Boek nu een kennismakingsgesprek voor coaching bij een (dreigende) burn- out, het loslaten van oude patronen of voor meer zelfvertrouwen. Maak een nieuwe start op weg naar een leuker, zelfbewuster leven!

 

Boek nu een 3 rittenkaart massage voor €79

[/vc_column_text]

[/vc_column]
[/vc_row]

Boek nu een coaching & kennismakings gesprek voor €79

De ideale klant?

Vanmorgen sprak ik met Paula Brummelkamp, een blogexpert.

Zij vroeg me wie is nu jouw ideale klant. Gaanderweg in het gesprek kwamen we er achter dat mijn massageklanten zowel man als vrouw zijn. Bij mijn coachingsklanten zijn de mannen in de meerderheid. Paula vroeg daar op door en ik realiseerde me dat ik me graag in het gezelschap   van  mannen  bevind. Na 28 jaar in de ouderenzorg gewerkt te hebben- wat overwegend een vrouwencultuur is- vind ik fijn om op vrijdagavond in de kroeg gewoon wat meer mannen om me heen te hebben. Andere energie, andere gesprekken. Niet om iets met die mannen te beginnen maar soms is het gewoon minder gecompliceerd. Mannen spreken een andere taal dan vrouwen. Natuurlijk coach ik ook vrouwen en blijkbaar trek ik meer mannen aan.Interressant om naar te kijken.

Hoe ziet die ideale coachklant er dan uit?

Deze coachklant heeft een duidelijke vraag, kan een trainer, leraar, zelfstandige of manager zijn. Heeft behoefte  aan ontspanning en bewustwording ter voorkoming van een burn out. Hij wil zijn personeel zo goed mogelijk ondersteunen en zelf in balans blijven. Staat over het algemeen zijn mannetje en staat open voor nieuwe mogelijkheden.

En als er dan toch vrouwen zich aan melden voor coaching?

Die zijn natuurlijk van harte welkom, zolang ze maar hun mannetje staan!

www.tekstenvoortrainers.nl

Meer rust en ruimte in je hoofd?

Maak kennis met Neuro Linquistisch Programmeren in combinatie met Mindfulness

Verander je aanpak en de wereld veranderd met je mee!

Blogberichten

TIPS VOOR MEER ONTSPANNING IN JOUW LEVEN

 1. Kies iedere dag een routine activiteit die je met aandacht doet, wees je bewust wat je ruikt, proeft, ziet en ervaart. Ervaar wat er op dat moment is, en oordeel niet
 2. Maak je niet druk over dingen waar je geen grip op hebt, accepteer dat het is wat er is
 3. Benoem aan het einde van de dag wat die dag goed ging en waar je je die dag dankbaar voor bent
 4. Ga zitten op een stoel sluit je ogen en focus je op je ademhaling, laat langzaam de energie vanuit het hoofd door je lichaam stromen. Zend de energie in rust naar alle verschillende onderdelen van het lichaam . Blijf rustig ademhalen en voel wat dit met je doet, oordeel niet.

5. Visualiseer een veilige plek, waar jij je prettig voelt en ervaar dat je welkom bent en ieder moment kan terug keren naar deze plek. Maak het beeld wat je hebt eens heel groot en kleurrijk.  Maak het nu bewegend en alsof je er ook echt bent. Wat doet dat met je?

Meer tips? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Sponsor Edwin van der Sarfoundation & stichting Opkikker

Stress & burn- out coaching:

Ben je al een poos onverklaarbaar moe en loop je tegen een burn- out of wil je juist weer aan de slag? Heb je al enige tijd last van angst of paniekaanvallen of een gevoel dat niemand je begrijpt?

Misschien sta je voor een lastige keuze of juist een nieuw begin, wil je je dromen verwezenlijken  en heb je net een zetje nodig om verder te komen?  Ben je overbelast, vaak aan het zorgen en cijfer je je zelf regelmatig weg?

 Wil jij een goed gesprek, je talent ontdekken en weten waar jij warm voor loopt en hier mee aan de slag gaan?

Herken je jezelf, kies dan nu voor jezelf en boek een kennismakingsgesprek.

Ik werk vanuit de regio  Leiden, midden in de natuur nabij water en weilanden. Alleen de plek daar kom je al van tot rust. Samen kijken we naar wat er nodig is om beter voor jezelf te zorgen en weer plezier te krijgen in wat er toe doet.

Je leert verschillende tools in te zetten op het moment dat je ze nodig hebt en leert beter grenzen aan te geven. Het coachen kan live of online.

 

Stress en Burn- out Toolkit:

Samen met Chantel Jones heb ik 

de stress & burn out toolkit training ontwikkelt.

U staat in deze SBT training centraal en krijgt tool en tips om weer optimaal te kunnen genieten van het leven.

 

In een stress & burn- out situatie wil je weer terug keren naar een situatie waar je weer kunt genieten van het leven.

 

Stress -en burn- out klachten die je mogelijk herkent: 

 

weinig energie en futloos?

Geen motivatie?

Last van Faalangst?

 

 • Zit je er regelmatig doorheen?
 • Slaap je slecht?
 • Ervaar je weinig plezier?

Deze is klassikaal  ( 3.5 uur) en online te volgen.

De training wordt geborgen doordat je er na afloop

30 dagen mee aan de slag blijft gaan.

Eén opdracht per dag maakt dat je ook echt aan de slag gaat.

 

Individuele coaching:

Lieve individuele coaching? Dat kan natuurlijk ook.

Samen maken we een plan op maat aan de hand van jouw doelen & wensen.

Mijn ervaring:

Ik heb 29 jaar mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers  gecoacht in de ouderenzorg  naar een nieuwe weg waaruit zij vanuit hun eigen kracht vorm geven aan hun werk. Ik heb gecoacht in de gehandicaptenzorg, retail en op het ministerie van sociale zaken. Al 16 jaar werk ik  in mijn praktijk als zelfstandige. Ieder mens is uniek en dat vraagt om een persoonlijk coach- en ontwikkeltraject.

Wat levert het je op:

 • Een coachingstraject online of live op maat voor jou
 • Aandacht voor wat er is
 • Loslaten wat losgelaten mag worden
 • Tools en tips die je in kan zetten in jouw dagelijkse leven
 • Oefeningen die makkelijk toe te passen zijn en zorgen voor rust en ruimte
 • Meer bewustwording
 • Meer plezier in jouw leven
 • Meer inzicht in waar je naartoe wilt
 • Meer zelfvertrouwen
 • Trouw te blijven aan jouw waarden
 •  

Dus vul  het contactformulier in dan neem ik z.s.m contact met je op.

 

Leef intens,
Martine Brandt

Brandt for Body and Mind

Voor meer informatie mail naar info@brandtforbodyandmind.nl

of neem contact op via het contact formulier.

 

Stress & burn- out coaching:

Ben je al een poos onverklaarbaar moe en loop je tegen een burn- out of wil je juist weer aan de slag? Heb je al enige tijd last van angst of paniekaanvallen of een gevoel dat niemand je begrijpt?

Misschien sta je voor een lastige keuze of juist een nieuw begin, wil je je dromen verwezenlijken  en heb je net een zetje nodig om verder te komen?  Ben je overbelast, vaak aan het zorgen en cijfer je je zelf regelmatig weg?

 Wil jij een goed gesprek, je talent ontdekken en weten waar jij warm voor loopt en hier mee aan de slag gaan?

Herken je jezelf, kies dan nu voor jezelf en boek een kennismakingsgesprek.

Ik werk vanuit de regio  Leiden, midden in de natuur nabij water en weilanden. Alleen de plek daar kom je al van tot rust. Samen kijken we naar wat er nodig is om beter voor jezelf te zorgen en weer plezier te krijgen in wat er toe doet.

Je leert verschillende tools in te zetten op het moment dat je ze nodig hebt en leert beter grenzen aan te geven. Het coachen kan live of online.

 

Stress en Burn- out Toolkit:

Samen met Chantel Jones heb ik 

de stress & burn out toolkit training ontwikkelt.

U staat in deze SBT training centraal en krijgt tool en tips om weer optimaal te kunnen genieten van het leven.

 

In een stress & burn- out situatie wil je weer terug keren naar een situatie waar je weer kunt genieten van het leven.

 

Stress -en burn- out klachten die je mogelijk herkent: 

 

weinig energie en futloos?

Geen motivatie?

Last van Faalangst?

 

Deze is klassikaal  ( 3.5 uur) en online te volgen.

De training wordt geborgen doordat je er na afloop

30 dagen mee aan de slag blijft gaan.

Eén opdracht per dag maakt dat je ook echt aan de slag gaat.

 

Individuele coaching:

Lieve individuele coaching? Dat kan natuurlijk ook.

Samen maken we een plan op maat aan de hand van jouw doelen & wensen.

Mijn ervaring:

Ik heb 29 jaar mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers  gecoacht in de ouderenzorg  naar een nieuwe weg waaruit zij vanuit hun eigen kracht vorm geven aan hun werk. Ik heb gecoacht in de gehandicaptenzorg, retail en op het ministerie van sociale zaken. Al 16 jaar werk ik  in mijn praktijk als zelfstandige. Ieder mens is uniek en dat vraagt om een persoonlijk coach- en ontwikkeltraject.

Wat levert het je op:

Dus vul  het contactformulier in dan neem ik z.s.m contact met je op.

 

Leef intens,
Martine Brandt

Brandt for Body and Mind

Voor meer informatie mail naar info@brandtforbodyandmind.nl

of neem contact op via het contact formulier.